2020. május 22., 10:16

A Smer-SD-ből távozó Podmanický szerint Pellegrini sokkal inkább liberális, mint baloldali

A Smer-SD ből kilépett Ján Podmanický csatlakozott a konzervatív képviselők által létrehozott konzervatív értékplatformhoz.

Podmanický a TASR-nek adott interjúban azt nyilatkozta, hogy egy platformon belül szeretné összefogni a koalíció és az ellenzék konzervatív politikusait. A politikus ezen a héten jelentette be távozását a Smer pártból.

,,Teljes mértékben elköteleztem magam, hogy egyesítsem a kormány és az ellenzék konzervatívabb gondolkodású képviselőit.

- jelentette ki Podmanický, aki hozzátette, hogy az első fontos lépés, hogy a vasárnapi boltzárról szóló benyújtott javaslatot megszavazza a parlament.

A konzervatív értékplatformba további tagokat várnak, mind a kormány, mind pedig az ellenzéki padsoraiból. Az OĽaNO frakciója már jelezte, hogy nem csatlakozik a kezdeményezéshez.

Podmanický egyébként azért bírálta az előző pártját, mert néhány párttag kritikával illette őt a platformhoz való csatlakozása miatt. Távozását a képviselő korábban azzal indokolta, nem szeretne további feszültségeket okozni az amúgy is megosztott Smer-ben. Pellegriniről azt mondta, hogy sokkal liberálisabb, mint baloldali.

A Smerből való távozásűt Robert Fico is negatívan véleményezte. Podmanický mellett a Smer egyik alelnöke, Marián Kéry is érdeklődik a kezdeményezés iránt, azonban ő nem szeretne kilépni a pártból.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.