2022. június 8., 09:22

A Smer csütörtökön kezdeményezi Richard Sulík visszahívását

Az ellenzéki Smer-SD csütörtökön (június 7.) kezdeményezi a parlamentben Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter visszahívását, mert a párt szerint lejáratta magát az orosz kőolajra kivetett szankciókról szóló tárgyalások kapcsán és megkárosította az ország lakosságát.

Sulík
Fotó: TASR

Robert Fico pártelnök bejelentéséről Ján Mažgút, a Smer-SD szóvivője tájékoztatta a TASR-t.

A párt Sulíkot tartja a fő felelősnek a kialakult helyzetért, majd Ivan Korčok (SaS) külügyminisztert és Eduard Heger (OĽANO) kormányfőt.

Indoklása szerint Sulík és Korčok adott alapanyagokat Hegernek a brüsszeli tárgyalások előtt,

ahol aztán elárult minden szlovák érdeket, amit csak lehetett.

Ezért csütörtökön bizalmatlansági indítványt nyújtunk be Sulík gazdasági miniszter ellen a totális pancsersége és a lustasága miatt, és még itt van az a kis semmiség is, hogy megkárosította az ország minden egyes állampolgárát

– jelentette ki Fico.

Távozásra szólította fel Sulíkot Gyimesi György (OĽANO) kormánypárti képviselő is, Sulík azonban visszautasítja a bírálatokat. Kijelentette, 

hogy néhány órával a brüsszeli csúcs kezdete előtt figyelmeztette a kormányfőt azokra a kockázatokra, ha az unió megtiltja az orosz kőolajból készült üzemanyagok exportját.

Azt írta vissza, hogy ő már nem tesz semmit az ügyben, ráhagyja a csehekre és a magyarokra

– jelentette ki Hegerről Sulík.

Végezetül hozzátette, szerinte Heger helyesen járt el, amikor támogatta az uniós szankciós csomagot. Sulík nem kíván távozni a minisztérium éléről.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.