2022. április 27., 11:31
Frissítve: 13:26

A Sme rodina kiáll Martin Borguľa mellett

A Sme rodina mozgalom kiáll Martin Borguľa (Sme rodina) parlamenti képviselő mellett.

Martin Borgula
Fotó: TASR

Ezt a szerdai sajtótájékoztatóján jelentette ki Boris Kollár, a parlament és a mozgalom elnöke. Bírálta, hogy

Borguľa állítólagos meggyanúsításáról a média már tud, míg maga a képviselő még semmilyen értesítést nem kapott, és semmiről sem tud.

Kollár feltette a kérdést, vajon ezt jelenti-e a jogállamhoz való visszatérés, ami motiválta a Sme rodina mozgalmat a koalícióba való belépésre.

A házelnök Roman Mikulec (OĽANO) belügyminisztert is bírálta.

Kollár nem árulta el, hogy a Sme rodina képviselői támogatni fogják-e a Mikulec ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt.

A koalíción belül érvényesek bizonyos megállapodások. Ha ellenzékben lennénk, biztosan a miniszter leváltására szavaznánk már csak a médiában megjelent információk miatt is

- jegyezte meg a politikus, hozzátéve:

a képviselők erről a kérdésről még egyeztetni fognak a frakció ülésén.

A Sme rodina elnöke azt is kifogásolta, hogy Štefan Hamran rendőrfőkapitány nyilvánosan kijelentette: egy koalíciós képviselőt gyanúsítottak meg, míg Borguľa "a mai napig nem tud semmiről".  

Borguľa sértettnek tekinti magát. A sajtótájékoztatón elmondta:

a 2018-as helyhatósági választások előtti kampány során nyomást gyakoroltak rá.

Lehetőségem volt fizetni, hogy békén hagyják a családomat

- jelentette ki, hozzátéve: végül fizetett. Borguľa Pozsony-Óváros (Bratislava - Staré Mesto) polgármesteri székéért indult a választásokon.

Peter Pčolinský, a Sme rodina frakció elnöke arról beszélt, hogy Borguľát zsarolták a 2018-as választások előtt, és védelmi pénzt kellett fizetnie a rendőröknek.

Együttműködött a rendőrséggel, vallomást tett, ezt a tanúvallomások is igazolják. Most pedig hirtelen megtudja a médiából, hogy vesztegetéssel gyanúsítják

-mutatott rá a frakcióelnök, megismételve: nem kenőpénzről volt szó, a párttársának védelmi pénzt kellett fizetnie.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója a múlt heti "Inferno - 8. kör" akció keretében öt természetes és egy jogi személy ellen indított eljárást. A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a terheltek között van egy parlamenti képviselő is, konkrét név a közleményben nem szerepelt. Az akció korrupciós bűncselekmények dokumentálásával van összefüggésben.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.