2021. augusztus 30., 18:09

A Sme rodina frakcióvezetőjének nem tetszik, hogy Mikulec miatt blokkolták a parlamenti ülést

Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter nem élvezi Peter Pčolinský, a Sme rodina frakcióvezetője támogatását. Utóbbi nem ért egyet azzal sem, hogy blokkolták a Mikulec leváltását célzó hétfői ülést. A Sme rodina azt akarta, hogy nyissák meg az ülést. Mikulec kijelentette: a leváltására tett kísérletektől nem fél, de az ellene felhozott vádak szerinte "konspirációk".

peter pcolinsky
Fotó: TASR/AP
Úgy vélem, nincs rendjén, hogy ilyen módon blokkoljuk egy ülés megnyitását. Amikor ellenzékben voltunk, bíráltuk az akkori kormánykoalíció efféle lépéseit. Most sajnos ugyanaz folytatódik"

- jelentette ki Pčolinský újságírók előtt.

Hozzátette: az ülés blokkolása téma lesz a hétfői koalíciós ülésen is. A képviselő szerint kedden sem fog sikerülni megnyitni az ülést.

Mikulec szerint Robert Fico, a Smer-SD elnöke az utóbbi hetekben kizárólag az ő leváltásával foglalkozik. Az ellene felhozott vádakat konspirációknak nevezte. Michal Šipoš, az OĽANO frakcióvezetője szerint Fico fél a felelősségre vonástól. "Nem fogunk hozzájárulni Fico személyes törekvéseihez, aki el akarja kerülni a felelősségre vonást. Nem fogunk statisztálni ebben a kínos színjátékban" - nyilatkozta a politikus.

A belügyminiszter leváltását célzó rendkívüli ülést keddre napolták el, mivel a parlament hétfőn nem volt határozatképes.

A Smer-SD többek között azért követeli a belügyminiszter leváltását, mert állítólag többször is találkozott Matej Z-vel, a pozsonyi Takáč-bűnbanda egyik tagjával a lakásán, hogy vallomásokról egyeztessenek. A párt azt is felrója a miniszternek, hogy leállította a Matej Z. és két másik tanú ellen irányuló rendőrségi akciót. Ezenkívül korrupcióval gyanúsítják a tárcavezetőt.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!