2021. május 24., 13:08

A rendőrfőkapitány Eva Kurrayovát bízta meg a NAKA vezetésével

Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány hétfőn Eva Kurrayovát bízta meg a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vezetésével. Ezt a tisztséget az álláspályázat lezárulásáig fogja betölteni. A TASR hírügynökséget Michal Slivka, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta hétfőn.

NAKA illusztráció
Fotó: TASR
Illusztrációs felvétel
Habozás nélkül bíztam meg éppen őt a NAKA vezetésével, hiszen előre akarja mozdítani a dolgokat, lelkesen végzi a munkáját, és hiszem, hogy a tisztességes és igazságos hozzáállása békés légkört teremt a NAKA-n belül

- közölte a rendőrfőkapitány, hozzátéve: a megbízott igazgatónő korábban a nyomozás és a vezetés terén is szerzett tapasztalatokat.

Kurrayová 1999 óta szolgál a rendőrség kötelékében. Mostanáig osztályvezetői pozíciót töltött be a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségnél, a gazdasági jellegű bűncselekmények kivizsgálására szakosodott.

A NAKA igazgatói pozíciója Branislav Zurian önkéntes lemondása után üresedett meg május közepén. Május végével Patrik Jurík igazgatóhelyettes is távozik.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.