2020. január 22., 18:11

A rendőrfőkapitány árulkodó kijelentése a Trnka-ügyről: Csődöt mondott a koordináció

Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány egyetért Jaromír Čižnár főügyésszel abban, hogy a Dobroslav Trnka volt főügyész elleni büntetőeljárással összefüggésben csődöt mondott a koordináció a nyomozó és a felügyelő ügyész között.

Milan Lučanský
Fotó: TASR

Hozzáfűzte: ez nem változtat azon a tényen, hogy a nyomozó a büntető törvénykönyvvel összhangban és a legjobb tudása szerint járt el.

Más ügyekkel összefüggésben már jeleztem, hogy kész vagyok megmagyarázni a rendőrség lépéseit, de csak akkor, ha ezáltal nem befolyásolom a nyomozást. Nem jelent számomra gondot az államfő vagy a miniszterelnök tájékoztatása, ha információkra van szükségük a kedélyek lecsillapítása végett. Én döntöm el viszont az illetékes nyomozóval való megbeszélést követően, mit, és hogyan hozok a tudomásukra”

– mondta Lučanský. 

Dobroslav Trnka ügyével kapcsolatban annyit mondhatok, hogy a nyomozó kapott az ügyésztől egy határozatot a büntetőeljárás leállításáról. További részleteket egyelőre nem árulok el”

– fűzte hozzá.

Trnkát múlt héten vették őrizetbe a NAKA emberei gútori (Hamuliakovo) házában. Hivatali hatáskörrel való visszaélés ügyében indult eljárás ellene. A volt főügyészt a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészének utasítására már másnap elengedték. Kedden (január 21.) leállították a büntetőeljárást is. Ez azzal a titkos videóval lehetett összefüggésben, amely Trnka és Ján Počiatek egykori pénzügyminiszter párbeszédét rögzíti. A beszélgetés témája a Lemikon-ügy volt.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.