2023. október 24., 18:54

A PS szinte semmi különbséget nem lát Taraba és Huliak jelölése között

Sem a környezetvédelem, sem a politikai kultúra szempontjából nincs nagy különbség abban, hogy Rudolf Huliak helyett Tomáš Tarabát jelölte az SNS környezetvédelmi miniszternek – jelentette ki Tamara Stohlová, a Progresívne Slovensko megválasztott parlamenti képviselője és Michal Wiezik, a párt EP-képviselője.

Tomáš Taraba Rudolf Huliak
Fotó: TASR

„Egyértelműen fennáll a veszély, hogy az SNS irányítása alatt elveszett évek jönnek a klímavédelem, valamint a természet és az emberek egészségének védelme terén” – mondta Stohlová.

Hozzátette,

a PS éberen fogja figyelni az SNS miniszterének intézkedéseit.

Wiezik Huliak mérsékeltebb változatának tartja Tarabát, szerinte Zuzana Čaputová államfőnek az új miniszterjelöltet sem kellene elfogadnia.

A kinevezés elutasításának okai továbbra is fennállnak

– állítja Wiezik.

Az SNS kedden bejelentette, hogy Huliak helyett Tarabát jelöli környezetvédelmi miniszternek, bár az államfő kifogásait továbbra is visszautasítja. Ugyanakkor a párt nem akarta, hogy emiatt ne legyen kinevezve az új kormány.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.