2020. március 20., 08:43

A posta nem kézbesít bizonyos küldeményeket, hétvégén zárva lesz az összes fiók

A Szlovák Posta a világjárványra tekintettel újabb intézkedéseket vezet be. A hivatalos és biztosított küldeményekről, a „saját kézbe” típusú, a tértivevényes és utánvétes ajánlott levelekről, valamint az egyéb díjakkal terhelt küldeményekről csak értesítést fog küldeni, ezeket az ügyfeleknek kell majd átvenniük a postán. A küldemények megőrzési határidejét 14 nappal meghosszabbítják. A Szlovák Posta épületeiben felfüggesztik a kereskedelmi szolgáltatásokat, hétvégére pedig az összes fiókot bezárják. Erről Eva Rovenská, a Szlovák Posta szóvivője tájékoztatott.

szlovák posta
Fotó: Archívum

Az egyéb ajánlott küldeményeket a postások a postaládákba fogják dobni. A kézbesítés napjának a küldemény postaládában vagy postafiókban való elhelyezésének a napja tekintendő.

A változtatást Rovenská azzal indokolta, hogy a postaépületekben, a megfelelő intézkedések alkalmazásával hatékonyabb védelmet tudnak biztosítani az alkalmazottaiknak és az ügyfeleiknek, mint közvetlenül a terepen.

További változtatás, hogy hétvégén mindegyik fiókrészleg zárva lesz. Felfüggesztik a kereskedelmi szolgáltatások nyújtását is. Szerdától (március 18.) egészen visszavonásig nem fogad ügyfeleket a Poštová banka, a Poštová poisťovňa, a Tipos, a 4ka távközlési szolgáltató, a Ticketportal társaság. Zárva tartanak az ún. PostShopok is.

A légi társaságok embargója miatt a posta nem kézbesít küldeményeket Olaszországba, Kínába, Makaóba, Hongkongba, Mongóliába, Kuvaitba, Dzsibutiba és Líbiába.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.