2021. június 23., 10:47
Frissítve: 11:01

A nap híre: Már a körzeti orvosnál is regisztrálhatunk védőoltásra

Szerdától lehet regisztrálni Szlovákiában a COVID-19 elleni védőoltásra a körzeti orvosi rendelőkben.

koronavírus Szlovákia
Fotó: TASR

Ezt a kormányülés előtt Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter jelentette be.

Ma indítjuk az oltási programot a körzeti orvosi rendelőkben. Mától jelentkezhetnek a körzeti orvosok

– mondta a miniszter, és hozzátette, hogy az egészségügyi minisztérium csütörtökön (június 24.) ad további tájékoztatást.

A tárcavezető közölte, igyekeznek minél hamarabb beoltani mindenkit, aki regisztrált az elektronikus váróteremben.

Az egészségügyi minisztérium hozzátette,

a felnőtteknek a körzeti orvos, a gyerekeknek a gyermekorvos is beadhatja a védőoltást, azok az orvosok, akik regisztrálnak és szerződést kötnek a minisztériummal.

A vakcinákat a gyógyszertárakkal együttműködve rendelik meg és osztják el, jelenleg 704 ilyen gyógyszertárat tartanak nyilván. A betegek a körzeti orvosi rendelőbe kapnak időpontot a védőoltásokra. A beoltottak a korona.gov.sk weboldalon igényelhetik a nemzetközi oltási tanúsítványt. Az oltás iránt érdeklődő körzeti orvosi rendelők az egészségügyi minisztérium honlapján keresztül jelentkezhetnek.Az oltást a szokásos módon adják be a körzeti orvosok a saját betegeiknek. A különbség az oltóközpontokhoz képest az lesz, hogy a folyamatot - az oltási időpont egyeztetésétől a vakcina beadásán át az adminisztrációig – az ambulancián végzik. A rendelőkben a Pfizer/BioNTech Comirnaty vakcinájával fognak oltani.
 
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.