A NAKA nyomozói szerint meg akarják félemlíteni őket

Frissítve: 07:30
2021. május 27., 17:31
ma7 | TASR

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozói, akik az ún. Tisztítótűz-ügyben járnak el, úgy tekintenek az ellenük indított támadásokra, mint megfélemlítési és lejáratási kísérletre, melynek célja akadályozni egy kiterjedt, különösen súlyos bűncselekmény alapos és pártatlan kivizsgálását, valamint az igazságszolgáltatást.

NAKA illusztrációs kép
Fotó: facebook/PolíciaSR

Hangsúlyozták, hogy a nyomozás során szigorúan a törvény szerint járnak el. 

Minden intézkedést törvényes keretek között hajtunk végre, minden kihallgatásra váró személyt a törvénynek megfelelően tájékoztatunk, a terheltekkel együtt jelen van az ügyvédjük is, és maradéktalanul betartjuk a terheltek védelemhez való jogát"

- áll a rendőrség közleményében, melyben hangsúlyozzák azt is, hogy a büntetőeljárások során soha nem került sor a bizonyítékok manipulálására.

A nyomozók és az operatív munkatársak aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy a semmivel sem alátámasztott, kétes forrásból származó információk hiteles információkként kerülnek a nyilvánosság elé, miközben a törvényesen szerzett, ellenőrzött bizonyítékokat szándékosan elhallgatják vagy hamisnak titulálják.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) tavaly a Tisztítótűz fedőnevű akció keretében több magas rangú rendőrtisztet is őrizetbe vett. Az előzetes letartóztatásban lévő nyitrai vállalkozóhoz, Norbert B.-hez kötődő csoport 18 tagból áll. A terheltek között van Tibor G. volt rendőrfőnök, Peter H., a NAKA volt igazgatója és Dušan K. volt speciális ügyész is.

Kövesse facebook oldalunkat is!