cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. február 12., 06:58

A Most-Híd nem akar tárgyalni a 13. nyugdíj bevezetéséről

A Most-Híd nem támogatja a rendkívüli parlamenti ülés összehívását, amelyen a Smer-SD és az SNS a családtámogatások megduplázódásáról és a 13. nyugdíj bevezetéséről akar tárgyalni. Az SNS feltétele továbbá, hogy az Isztambuli Egyezményről és az autópálya-matricák eltörléséről is tárgyaljanak. Most-Híd úgy véli, nem a választási kampány csúcspontja a megfelelő időpont a rendkívüli parlamenti ülés összehívására.

A Most-Híd felelősségteljes párt, épp ezért nem vesz részt ebben a dologban

- mondta a TASR-nek Magdeme Klára, a Most-Híd szóvivője. A párt szerint az ülés összehívása a kampány idején nem felelősségteljes hozzáállás, különösen egy olyan témában, amely társadalmi feszültségekhez vezet, mint amilyen az Isztambuli Egyezmény.

A szóvivő elmondta, a pártnak nincsenek kifogásai a nyugdíjasokat és a fiatal családokat segítő intézkedések ellen. Magdeme Klára hozzátette, a Most-Híd korábban már kezdeményezett hasonló intézkedéseket. Mindazonáltal a párt nem ért egyet a rendkívüli ülés összehívásával és azzal, hogy gyorsított eljárás keretében fogadjanak el intézkedéseket. 

Az ellenzéki ĽSNS támogatja a parlament rendkívüli ülésének összehívását, a családtámogatások megkétszerezéséről és a 13. nyugdíj bevezetéséről szóló javaslatot. Az SNS feltétele továbbá, hogy az Isztambuli Egyezményről és az autópálya-matricák eltörléséről is tárgyaljanak.

Támogatunk minden, a veszélyes LMBT-propaganda elleni aktivitást 

- mondta a TASR-nak Ondrej Ďurica, az ĽSNS szóvivője. A Most-Híd nem támogatja az ülés összehívását.

Peter Pellegrini (Smer-SD) miniszterelnök kedden bejelentette, hogy a kormány február 12-én, szerdán jóváhagyhatja a családtámogatások megduplázásáról és a 13. nyugdíj bevezetéséről szóló törvényjavaslatot. A Smer-SD képviselői kezdeményezik a rendkívüli parlamenti ülés összehívását, hogy a javaslatokat a választás (február 29.) előtt elfogadhassák. Andrej Danko házelnök, az SNS elnöke támogatja az ülés összehívását. Az SNS feltétele, hogy tárgyaljanak az Isztambuli Egyezményről és arról, töröljék el az autópálya-matricákat, ami érintené a magánszemélyeket, valamint a 3,5 tonnánál könnyebb járműveket üzemeltető jogi személyeket és egyéni vállalkozókat is.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.