2023. december 4., 13:28

A miniszter üzent a főigazgatónak

Sajtóértesülések szerint a kassai Városi Bíróság úgy döntött, hogy a Ján Jenčo által vezetett Szlovákiai Környezetvédelmi Felügyelet jogellenesen bocsátotta el a Kassai Környezetvédelmi Felügyelőség igazgatóját a pósai hulladéktározó ügyében.

Erélyes közbelépés
Tomáš Taraba
Fotó: TASR

Tomáš Taraba, a Szlovák Köztársaság miniszterelnök-helyettese és környezetvédelmi minisztere ennek nyomán felszólította a Szlovák Környezetvédelmi Felügyelet főigazgatóját, hogy mondjon le posztjáról.

Tomáš Taraba, a Szlovák Köztársaság miniszterelnök-helyettese és környezetvédelmi minisztere szerint az egész helyzet rossz fényt vet a Szlovák Környezetvédelmi Felügyelet munkájára.

Ezért nyilvánosan felszólítom a Szlovák Környezetvédelmi Felügyelet főigazgatóját, hogy mondjon le posztjáról. Ez nem csak azt bizonyítja, hogy Jenčo úr nem rendelkezik alapvető biztonsági átvilágítással, hanem azt is, hogy nem tudja, hogyan kell ezt az intézményt szakszerűen és törvényesen vezetni"

- hangsúlyozta Taraba.

A kassai Városi Bíróság kimondta, hogy a köztisztviselő munkaviszonyának felmondással történő megszüntetése érvénytelen. A bíróság egyszersmind a felperesnek megítélte az eljárással kapcsolatos költségek teljes körű (100 százalékos) megtérítését.

A munka törvénykönyve alapján az érvényes elbocsátás feltétele, hogy azt a szakszervezet előzetesen megtárgyalta. A jelen esetben azonban a bíróság megállapította, hogy nem volt bizonyított, hogy azt megfelelően megtárgyalták.

A bíróság ítélete még nem jogerős.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.