2020. május 13., 14:59

A Marian Kočnerrel kapcsolatban álló Mojmír Mamojka alkotmánybíró lemond

Mojmír Mamojka alkotmánybíró lemond a hivataláról. Erről az SZK Alkotmánybírósága (Ab) tájékoztatott szerdán. Délután Ivan Fiačan, az Ab elnöke tart sajtótájékoztatót a témában. Fiačan mérlegeli, hogy indokolt-e fegyelmi eljárást indítványozni Mamojka ellen a Marian K. vádlottal tartott vitatott kapcsolata miatt.

Mojmír Mamojka
Fotó: TASR
Archív felvétel

Mamojkát Peter Tóth volt titkosrendőr és újságíró kötötte össze Marian K. vállalkozóval. Tóth januárban tett tanúvallomást a bíróság előtt Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében. Azt állította, hogy 2018 nyarán találkozott az alkotmánybíróval, és Marian K. megbízásából átadott neki egy borítékot egy alkotmánybíróság elé terjesztendő beadvánnyal.

Mamojka ezt tagadta, és azzal érvelt, hogy az Ab szenátusa, amelynek ő is a tagja volt, 2018 szeptemberében elutasította Marian K. panaszbeadványát az előzetes letartóztatásával összefüggésben.

A Denník N napilap rendőrségi információkra hivatkozva korábban arról írt, hogy Marian K. üzeneteket váltott Mamojkával 2018 júniusában. A Threema üzenetek szerint a vállalkozó 2018. június 14-én készült találkozni az alkotmánybíróval.

Marian K.-t 2018. június 20-án vették őrizetbe.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.