2021. március 17., 11:22

A mai lesz az utolsó kormányülés Remišováék számára?

Úgy kell folytatnunk a tárgyalásokat, hogy a koalíciós válság mielőbb véget érjen. Ezt a szerdai kormányülés előtt jelentette ki Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes és a Za ľudí elnöke. „Mindent elkövetek annak érdekében, hogy ne ez (a szerdai) legyen az utolsó kormányülés” – tette hozzá.

Fotó: TASR
Veronika Remišová

A Za ľudí párt elnöksége korábban elfogadott egy határozatot, melyben többek között a kormányfő leváltását követelik. „Ehhez továbbra is ragaszkodunk” – erősítette meg Remišová.

A veszélyhelyzet meghosszabbításával kapcsolatban kijelentette: ha azt a pandémiabizottság szakértői támogatják, ők is támogatni fogják. Tárgyalni akarnak ugyanakkor a hosszabbítás időtartamáról, az egészségügyi minisztériumtól pedig részletes tájékoztatást várnak a járványhelyzetről. „Rá fogunk kérdezni, hogy szükséges-e 40 nappal meghosszabbítani, vagy elég rövidebb időre, amelynek letelte után ismét megvizsgálnánk a helyzetet” – fűzte hozzá.

Remišová Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter lemondásával kapcsolatban kijelentette: annál is inkább meglepte őt, hogy a tárcája kulcsszerepet tölt be a világjárvány alatti segítségnyújtásban. Úgy véli, Krajniak „jó és tisztességes” munkát végzett a minisztérium élén.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!