2021. november 24., 15:10
Frissítve: 07:11

A lezárás vonatkozik az oltottakra is - Remišová nem szavazta meg a szigorításokat

A Za ľudí elnöke nem szavazta meg a kabinet járványügyi rendelkezéseit.

Remišová
Fotó: TASR

Veronika Remišová szerint az elfogadott rendelkezések nem motiválják az embereket arra, hogy beoltassák magukat - írja a DenníkN.

 

A miniszterelnök-helyettes egyetért azzal, hogy a jelen helyzetben, amikor az egészségügy-miniszter nem tudja máshogy biztosítani a kórházak működését, a szigorú intézkedések bevezetése az egyetlen megoldás, hiszen csak így csökkenthető az új esetek száma.

Gondolnunk kell azonban a jövőre is, a korlátozáshullámok állandó ismétlődése nem fenntartható megoldás. A vakcina nyújtotta védelmet nem élvezők előbb vagy utóbb találkoznak a vírussal és azt kockáztatják, hogy súlyos állapotban kórházba kerülnek. A teljes lezárás nem védi meg őket, és a lockdown nem elég ahhoz, hogy eltűnjön a pandémia

- fejtette ki a politikusnő.

Hozzáfűzte: az oltás az egyetlen eszköz, amellyel megóvható az emberek egészsége, a gazdaság és a munkahelyek, ezért minden óvintézkedésnek a védőoltás felvételére kell motiválnia.

Úgy véli, ha csökkenni fog az oltási hajlandóság, néhány hónappal később még nagyobb problémákkal kell majd szembenéznünk.

Az intézkedések részleteiről Eduard Heger kormányfő tájékoztat majd hamarosan.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.