2022. március 29., 10:39

A legtöbben érrendszeri betegségekben és rákban haltak meg februárban

Érezhetően csökkent a halálozások száma az elmúlt hónapban. A Szlovák Statisztikai Hivatal frissen közreadott jelentése szerint azonban a februári halálozási statisztikák azt mutatják, magasabb volt a Covid-áldozatok száma.

Nem jók az adatok
Fotó: unsplash.com
Illusztráció

A statisztikai hivatal szerint 2022 januárjában és februárjában háromezerrel kevesebb ember halt meg, mint egy évvel ezelőtt ugyanazokban a hónapokban, amikor a járvány tetőzött. Februárban 4900 ember halt meg, közülük 539 személy lett a koronavírus áldozata. 

A halálozási ráta egy évvel ezelőtt még megközelítőleg 70 százalékos szinten volt, idén januárban ez 7 százalékra csökkent,  februárban pedig már majdnem elérte a járvány előtti halálozási szintet.

Ahogy a járvány előtti időszakban, úgy idén februárban is a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálesetekből volt a legtöbb (45%), ezt a daganatos megbetegedések követték (19%).

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.