2021. február 22., 17:09

A Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze szerint példátlan, hogy a Sátor-banda hosszú éveken át gyilkolhatott

Példátlan, hogy a dunaszerdahelyi Sátor-banda hosszú éveken át zavartalanul gyilkolhatott és követhetett el bűncselekményeket, anélkül, hogy valós büntetőeljárás indult volna ellenük.

Fotó: Tasr

Ezt Bohdan Čeľovský, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze mondta a TASR hírügynökségnek.

Kiderült, hogy korrupt rendőröket vásároltak meg, akik lehetővé tették, hogy bűncselekményeket kövessenek el, akár a legbrutálisabbakat is. Ahogyan a vádiratban áll, képesek voltak arra is, hogy ledarálják az egyik bandatag maradványait. A gyilkolás nem jelentett számukra semmi különöset. Futószalagon végezték

 - hangsúlyozta az ügyész.

Čeľovský azt mondta,

nincs tudomása arról, hogy bárhol Európában lett volna olyan bűnbanda, amely 80 gyilkosságért felelős, annyiért, amennyinek az elkövetésével a Sátor-bandát gyanúsítják.

Nem tudok arról, hogy valahol Közép-Európában lenne példa ilyenre. Legfeljebb valahol Dél-Olaszországban, de ebben sem vagyok biztos

 - mondta az ügyész.

A bazini Különös Büntetőbíróság hétfőn kezdte tárgyalni H. Lehel, a Sátor-banda egyik tagjának ügyét. H. Lehelt a Sátor-bandában sírásóként is emlegették, most öt gyilkossággal vádolják, a vád szerint nemcsak strómanokat, hanem néhány bandatagot is meggyilkolt, köztük Sátor Lajost egykori bandavezért is. Sátor holttestét még nem találták meg, az tettesek állítólag többször kiásták és máshová vitték a maradványokat.
Megosztás
Címkék