A külföldi nyaralások miatt már enyhén emelkedik a fertőzöttek száma

2021. július 14., 16:06
ma7 | TASR

Erről Matej Mišík, az Egészségügyi Elemzések Intézetének (IZA) vezetője tájékoztatott szerdán.

koronavírus nyaralás
Fotó: TASR/AP

Mišík elmondta, enyhén emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma Szlovákiában, ami valószínűleg azzal függ össze, hogy többen voltak külföldön nyaralni. Kevesebb mint tíz beteg szorul jelenleg gépi lélegeztetésre. Lengyelország kivételével a szomszédos országokban is enyhén emelkedik a megbetegedések száma.

Mišík hangsúlyozta, Szlovákiában egyelőre jó a helyzet. A COVID-automata szerint július 19-től, hétfőtől minden járás zöld lesz, azaz megfigyelési szint lesz érvényben.

A szomszédos országokban lévő helyzet azonban figyelmeztetés számunkra"

– jelentette ki Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt) a járványhelyzet alakulásával kapcsolatban.

Elmondta, az egészségügyi minisztériuma még mindig nem kapott anyagi támogatást az oltási kampányhoz. Lengvarský tájékoztatása szerint különféle modelleken dolgoznak. Az orvosok elleni lakossági panaszokkal kapcsolatban elmondta, a rendőrség figyelni fogja a helyzetet.

2021. július 14., 15:24

Továbbra is érvényben marad a határellenőrzési rendszer - figyelmeztet a Közegészségügyi Hivatal

Az Alkotmánybíróság még nem hozta nyilvánosságra a döntését, és addig hivatalosan nem függesztették fel a jelenleg hatályos rendeletet.

Az egészségügyi tárca vezetője közölte, az Alkotmánybíróság döntésével kapcsolatban majd azután nyilatkozik, ha megismerte a határozatot, amely felfüggesztheti a Közegészségügyi Hivatal határrezsimmel kapcsolatos döntését. „Nem kell aggódnia senkinek, aki elutazik" – szögezte le.

Kövesse facebook oldalunkat is!