2021. augusztus 19., 11:10
Frissítve: 20:24

A Közbeszerzési Hivatal 70 000 euró büntetést rótt ki az Állami Tartalékalapra

A Közbeszerzési Hivatal (ÚVO) három közigazgatási eljárás keretében 70 000 euró büntetést rótt ki az Állami Tartalékalapra.

Fotó: pixabay.com

Az eljárások az egészségügyi segédeszközök vásárlásával vannak összefüggésben, mely során az ÚVO szerint megsértették a közbeszerzésről szóló törvényt.

A TASR hírügynökséget Jana Zvončeková, az ÚVO szóvivője tájékoztatta csütörtökön.

A beszerzésre még a tartalékalap előző igazgatója, Kajetán K. vezetése alatt került sor.

A problémás beszerzésekre még a tartalékalap előző igazgatója, Kajetán K. vezetése alatt került sor. Utóbbi előzetes letartóztatásban van, korrupció és pénzmosás különösen súlyos bűncselekménye ügyében folyik ellene eljárás.

Miroslav Hlivák, az ÚVO elnöke szerint

a tartalékalap olyan, a közbeszerzésekre vonatkozó alapszabályokat is felrúgott, mint az átláthatóság, az egyenlő bánásmód, a hatékonyság és a gazdaságosság elve.

Három értékhatár feletti közbeszerzésről van szó, melyekre 2020. márciusában kötöttek szerződést 324 900 euró, 11 100 000 euró, illetve 18 793 360 euró (mind áfa nélkül) értékben.    

Ján Rudolf, az Állami Tartalékalap igazgatója a TASR hírügynökség megkeresésére úgy reagált, hogy az intézmény - tekintettel az ÚVO által megállapított törvénysértések súlyosságára - elfogadja a kiszabott büntetést.  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.