2024. március 26., 18:36

A következő ülésen foglalkoznak a belügyminiszter ügyével, aki egy nemzetközileg körözött személlyel szerepelt egy műsorban

Kedden több kormánypárti képviselő távolmaradása miatt határozatképtelen volt a parlament védelmi és biztonsági bizottsága, ezért nem kerülhetett terítékre Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter ügye, aki közösen szerepelt egy műsorban a nemzetközileg körözött Daniel B.-vel.

Matúš Šutaj Eštok
Matúš Šutaj Eštok
Fotó: TASR

Tibor Gašpar (Smer-SD), a bizottság elnöke elmondta, a jövő heti ülésen foglalkoznak a témával, és az ülésen részt akar venni a belügyminiszter is, aki a jelenlegi terrorfenyegetettségi helyzetről és a Végkifejlet (Rozuzlenie) fedőnevű ügyről akar beszélni.

A belügyminiszter a műsorral kapcsolatosban megismételte, nem tudta előre, hogy Daniel B. is szerepelni fog benne.

Mindemellett fontosnak tartja, hogy az alternatív médiák közönségét is tájékoztassa. Az ártatlanság vélelmére is hivatkozott, ami mindenkire vonatkozik a jogerős bírósági ítéletig.

Az ellenzéki képviselők továbbra is bírálják a minisztert, amiért részt vett egy ilyen műsorban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.