lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2023. augusztus 16., 18:18

A következő kormánytól függ, mennyi pénz jut az egészségügyre

A következő kormány által elfogadott költségvetéstől függ, mennyi pénz jut jövőre az egészségügyre – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a pénzügyminisztérium a kórházak és rendelőintézetek képviselőinek felhívására reagálva, akik azt kérték, emeljék meg a jövő évre folyósítható forrásokat.

Van ilyen gyógyszer?
Illusztráció
Fotó: Archívum

„A pénzügyminisztériumnak és a jelenlegi megbízott kormánynak törvényi kötelessége kiegyensúlyozott költségvetést kidolgozni. Az egészségügyre szánt források valós összege ezért a jövő évi költségvetésen múlik, amelyről a következő kormány és parlament dönt. Éppen ezért ezt a felhívást inkább az egyes politikai pártokhoz kellene intézniük az egészségügy képviselőinek" - közölte a minisztérium.

Jövőre több pénzt szánnak az egészségügyre, a tervezett 500 milliós emelés nem lesz elég.

Ezt a kórházak és a rendelőintézetek képviselői is így látják, ezért a pénzügyminisztériumhoz fordultak, hogy legalább 1 milliárd euróval növelje a forrásokat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.