A kormánypártok szerint az egészségügyet és a vendéglátóipart is megmentheti a ma elfogadott törvénymódosítás

2021. július 25., 12:16
ma7 | TASR

Az egészségügyi ellátórendszer összeomlása és a vendéglátóipart sújtó válság is elkerülhető a ma elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően - jelentették ki sajtótájékoztatójukon a kormánypártok képviselői. 

Fotó: TASR

A kormánypárti honatyák és honanyák közölték, nem lesz szükség az iskolák és templomok tömeges bezárására sem, és nyitva maradhatnak majd a tavasszal hosszú hónapokra bezárt vendéglátóhelyek is. 

A cél az, hogy felkészüljünk a harmadik hullámra és ne kelljen egyetlen vendéglátóhelyet sem bezárni.

- közölte az OĽANO frakcióvezetője, Michal Šipoš, aki koalíciós partnereinek megköszönte, hogy azok nem engedtek az ellenzéki padsorokból érkező nyomásnak és támogatták  törvénymódosítást. Šipoš beszédében felszólította az ellenzéket, hogy "hagyják abba a lakosság félrevezetését", mert, a törvény nem elfogadása

"emberéletekbe került volna".

2021. július 25., 09:35

Megszavazta a parlament az oltottsággal járó előnyöket, mutatjuk, ősztől mi várható!

Kollár győzelme és Hegerék kudarca. A nemzet nemzője úgy győzte le koalíciós partnereit, hogy tulajdonképpen egy oldalon harcolt velük. 

A törvénymódosítással, állítja Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter, semmi komoly változás nem jár, ez csak egy előkészület annak érdekében, hogy az éttermek és vendéglátóhelyek nyitvatarthassanak, valamint továbbra is működjön a kulturális és sportélet.

Lengvarský szerint a törvénymódosítás épp ahhoz járul hozzá, hogy ne kelljen az állampolgárok jogait feleslegesen korlátozni. 

A miniszter úgy véli, Szlováki csak egy régi hiányosságot pótol, egy ehhez hasonló szabályozás jogi keretei már szinte az összes EU-tagállamban rendelkezésre állnak. Jana Bittó Cigániková, a SaS frakcióvezetője úgy fogalmazott, a rendelkezés lehetővé teszi, hogy a közösségük iránt felelősséget érző állampolgárok egy újabb járványhullám esetén is igénybe vegyék a nekik járó szolgáltatásokat. Juraj Šeliga (Za ľudí) képviselő pedig amellett érvelt, hogy a törvénymódosítás elfogadása a józan ész diadalált jelenti. Szerinte szó sincs arról, hogy az ország lakosságát két csoportra osztanák, pusztán felkészülnek arra, ha a járvány harmadik hulláma nagy erővel csapna le az országra.

Kövesse facebook oldalunkat is!