2020. december 16., 19:08

A kormányfő üdvözölte, hogy az egész koalíció egyetértett a szigorításokkal

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő örül, hogy az összes koalíciós párt egyetértett az óvintézkedések szigorításával. Az újságíróknak azt mondta: a helyzet rendkívül súlyos, és ezt továbbra is annak a számlájára írja, hogy vereséget szenvedett. Felidézte, hogy hónapokig arról beszélt: ha nem lesz tömeges tesztelés, lockdown fenyeget. A lezárásokról szóló szerdai sajtótájékoztatón a kormányfő nem vett részt, csak utána nyilatkozott az újságíróknak.

Fotó: TASR

Matovič az ún. lockdown-t kínlódásnak nevezte, de bízik benne, hogy utána felcsillan a remény sugara, a COVID-19 elleni oltás.

Ez nem az én megoldásom. Mindent elkövettem annak érdekében, hogy elkerüljük ezt a helyzetet”

– fűzte hozzá, a lezárásokra utalva.

Matovič bevallása szerint otthagyta a hétfői (december 14.) kormányülést. Ezzel kapcsolatban elmondta: egész idő alatt azért küzdött, hogy az emberek ne szenvedjenek, és ne legyenek feleslegesen bezárva az ünnepek alatt.

Végül aztán a homlokomra kellett volna ragasztanom azt, ami ellen küzdöttem, és felnyársalni magam. Ettől lelkileg rosszul voltam”

– tette hozzá.

Matovič arról is beszélt, hogy a szerdai kormányülésen felkérte Richard Sulík (SaS) gazdasági minisztert, hogy gyorsított eljárás keretében terjessze elő a közbeszerzésről szóló törvényt, amely rendkívüli helyzetekben lehetővé tenné antigén tesztek azonnali beszerzését. Elismételte, hogy decemberre országos tesztelést tervezett, de nem volt elég teszt. Bírálta Zuzana Čaputová államfőt is, amiért „elszabotálta” az országos tesztelést.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.