A kormányfő szerint az EU remekül dolgozik a vakcinák beszerzésén

2021. január 22., 07:32
Rajkovics Péter

Igor Matovič kormányfő csütörtökön este közösségi oldalán arról írt, miről tárgyaltak videókonferencián az EU vezetőivel.

Fotó: A kormányfő Facebook oldala

Túl sok részletet nem árult el a miniszterelnök, de azt megtudtuk, a fő téma a koronavírus volt, azzal kapcsolatban is az oltás, a mutáció és a korlátozások kérdése.

Ezután pedig kiemelte, megköszönte Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének a kiválóan vezetett tárgyalásokat a vakcina gyártóival. Még hozzátette, ennek fényében ma még az euroszkeptikusok is örülnek, hogy az ország ennek a remek európai projektnek a tagja.

Ez a kijelentés összefüggésben állhat azzal, hogy Szlovákia újabb oltóanyagok beszerzését kötötte le, más kérdés, hogy annak szállítási ideje egyelőre nem tisztázott. Ennek fényében érdekes a szlovák kormányfő kijelentése, mert sokan éppen az Európai Bizottságot hibáztatják amiatt, hogy nem elég meggyőző a gyártókkal folytatott tárgyalások során és emiatt késnek a szállítmányok éppen az EU-ban.

Práve sme skončili videosamit s lídrami EÚ ... najmä o vakcínach, mutáciách, opatreniach. Poďakoval som Ursule von den...

Posted by Igor Matovic on Thursday, January 21, 2021