A kormányfő nem pályázik pártelnöki babérokra

2021. július 20., 09:29
ma7 | TASR

Eduard Heger miniszterelnök számára elképzelhetetlen, hogy az OĽaNO élén Igor Matovičot váltsa.

Nem akar pártvezér lenni
Fotó: TASR
Eduard Heger miniszterelnök

A szlovák hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, hogy évek óta jól ismerik egymást és nem keresi a konfliktusokat a legnagyobb kormánypárt jelenlegi elnökével, a korábbi miniszterelnökkel.

Felidézte azokat a nehéz időket, amikor Matovičcsal együtt küzdöttek az ellenzék soraiban, a választásokat, amikor Robert Fico szűntelen támadásainak voltak kitéve, sőt voltak olyan időszakok is, amikor az OĽaNO támogatottsága a parlamenti bejutás küszöbe körül mozgott, de mindez nem ártott a köztük lévő jó viszonynak.

Heger úgy látja, hogy az OĽaNO különböző emberek csoportosulásának mozgalma, ahogy a társadalom is sokrétű. Ez teszi lehetővé, hogy a vélemények sokszínű spektruma megvitatásra kerüljön a tömörülés soraiban. A kormányfő szerint Szlovákiában meg kell tanulnunk tiszteletben tartani az emberek véleményét, a fejlett demokrácia ugyanis arról szól, hogy az embert ne üldözzék a véleményéért.

Az OĽaNO nem lehet egyenszabott mozgalom, ilyesmi már volt itt. Arra van szükség, hogy az emberek kifejthessék a nézeteiket és ezt megfelelő módon kommunikálni tudják - mondta Eduard Heger.

Kövesse facebook oldalunkat is!