magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2020. szeptember 16., 15:55

A kormányfő kaotikusan irányítja az államot, a járvány kezelése egy igazi vezetőt kíván

Peter Pellegrini exminiszterelnök szerint Igor Matovič kormányfő kaotikusan vezeti Szlovákiát.

Pellegrini-Matovic
Peter Pellegrini és Igor Matovič
Fotó: Archívum

Mint szerdai sajtóértekezletén kifejtette: a járványellenes intézkedéseknek világosaknak és érthetőeknek kellene lenniük. Ezért a második hullám kezelése egy valódi vezetőt kíván és nem a közösségi hálón ügyködő adminisztrátort. Amennyiben nem képes felelősségteljesen irányítani az országot, engedje át ezt a tisztséget egy olyan személynek, aki képes lesz kivezetni Szlovákiát ebből a válsághelyzetből.

Elmondta:

A miniszterelnök ismételten és folyamatosan kaotikus elemeket visz az ország vezetésébe. Ami tegnap még érvényes volt, mára már nem igaz és senki sem sejti, mivel jön délután és mi lesz másnap reggel.”

Szerinte az emberek egyre inkább bizalmatlanok az állami intézkedésekkel és Matovičcsal szemben, ami veszélyes. Arra a felmérésre hivatkozott, amelyek az emberek véleményét firtatta az arcmaszk viselésével kapcsolatban. Joggal feltehető a kérdés, hogyan higgyék el, hogy a maszkviselés az esküvőkön vagy a temetéseken kötelező, miközben a miniszterelnökről olyan fotók jelennek meg, ahol maszk nélkül vesz részt egy lakodalomban.

Peter Pellegrini emlékeztetett rá, hogy a kormányfő már hónapokkal ezelőtt Marek Krajčí egészségügyi miniszterre ruházta át a felelősséget. A járvány kezdetén a miniszterelnök még arról beszélt, hogy követni kell a szakemberek utasításait, és ezeket nem lehet kétségbe vonni. Ma viszont a kormányfő a közvélemény nyomására módosítgatja az egészségügyi tárca és a járványügyi bizottság döntéseit. Most már csak az a kérdés, hogy a miniszterelnök melyik kijelentése a mérvadó – mondta Peter Pellegrini.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.