2020. december 14., 10:55

A kormányfő a közösségi oldalán magyarázta el, milyen a veszélyes populista viselkedés a világjárvány alatt

Igor Matovič (OĽANO) kormányfő szerint azok, akik folyamatosan meg akarták lincselni az országos tesztelések miatt, most kivételeket kérnek a lockdown alól azoknak, akiknek lesz negatív koronavírus-tesztjük.

Igor Matovič
Fotó: TASR

„Rejtélyes módon mintha nem bírnák felfogni, hogy az általános tesztelés alatt is lockdown volt – kivéve azoknak, akiknek volt negatív tesztjük. Hát persze hogy szívesen mennék tovább pont ezen az úton, de ehhez az kellett volna, hogy valaki ne valljon teljes csődöt a tesztek megvásárlásával, ami tehát azt jelenti, hogy nincs több millió tesztünk”

- írta a közösségi oldalán a kormányfő.

Megjegyezte,

egyesek nyilvánosan követelték, hogy az általános tesztelés szigorúan önkéntes legyen, és most ugyanazok követelik, hogy teszteljék le azokat a járásokat, ahol a legnagyobb a baj.

„Már egyáltalán nem értem. Előbb a gyűlölködésig feltüzelik ellenem meg a tesztelés ellen az embereket, most meg nekem kellene valami csodával határos módon megfordítani az egész helyzetet”

- szögezte le Matovič, hozzáfűzve, hogy így fest a veszélyes populista viselkedés a világjárvány alatt.

a kormányfő úgy véli,

emiatt több száz ember fog az életével fizetni, és ezreknek lesznek maradandó egészségi problémái.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.