A kormány döntött, hogy melyik járásokban nem kell teszteredményt felmutatni

2021. február 1., 16:10
ma7

A rendkívüli hétfői kormányülést követően a kormány pontosította azon járások listáját, ahol nem szükséges negatív antigén-tesztet felmutatni február 3. után.

Fotó: TASR

Nem kell negatív tesztet felmutatni,

ha munkába, bankba, postára szeretnénk menni. Akkor sem kell felmutatni a negatív tanúsítványt, amikor gyereket kísérünk az iskolába, vagy ha természetbe megyünk.

A változás azt követően lép érvénybe, hogy a tömeges tesztelés első januári fordulója után jobb és rosszabb eredményekre osztották az ország járásait. Eredetileg 37 tartozott volna a rosszabbak közé, de a negatív teszt felmutatásának kötelezettsége végül csak 35-ben lesz kötelező. 

rosszabb járások

A változtatásokat Marek Krajčí egészségügyi miniszter még a pénteki sajtótájékoztatón nyilvánosságra hozta, ahol azt is elmondta, a Nyitrai és a Pozsonyi járásban is 1 százalék fölött volt a pozitív esetek száma, de itt nem volt kötelező a második tesztelési kör, mivel a szerdán nyilvánosságra hozott eredmények még mást mutattak. 

További kivételek vonatkoznak arra, hová nem szükséges a negatív-teszt: hozzátartozó gondozása, orvoslátogatás, külföldre való utazás, (ha aznap visszatérünk), temetés, keresztelő, kutyasétáltatás, állatorvos. A kivétel a 65 év feletti idős emberekre is érvényes.

Kövesse facebook oldalunkat is!