2021. február 4., 08:10

A kormány az üzletekben is a védőmaszkok viselését tanácsolja

A brit víusmutációra való tekintettel a kormány a védőmaszkok viselését tanácsolja a beltéri nyilvános helyeken, a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben. Ezt Marek Krajčí egészségügyi miniszter közölte a szerdai sajtótájékoztatóján azt is hozzátéve, hogy a javaslatot a Covid-automata is tartalmazza.

A megfelelően hordott maszk, amely jól illeszkedik az archoz, 98 százalékban hatékony. Amennyiben egy olyan beltéri nyilvános helyre megyünk, ahol fertőzöttel találkozhatunk, a védőmaszk nagy eséllyel hatásos védelmet nyújt

- mondta a miniszter. Figyelmeztetett, hogy a maszk nem feltétlenül jelent védelmet az új, brit mutálódott vírussal szemben.

Krajčí továbbá megemlítette, hogy a kormány az áfa megszüntetését javasolja az FFP2 és FFP3 típusú maszkok esetében április végéig. A javaslatot a kormány gyorsított jogalkotási eljárás keretében bocsátotta vitára a parlamentben. Krajčí elmondta, hogy ebben a környező országokat követik, és azt szeretnék, ha az emberek a lehető legjobb áron jutnának hozzá a védőmaszkhoz.

A Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter kijelentette, hogy a piacon és az Állami Tartalékalapban (SŠHR) jelenleg elegendő mennyiségű védőmaszk áll rendelkezésre.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.