lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2024. január 7., 12:32

A konzervatívok már tudják, kit küldenének Brüsszelbe, a liberálisok még nem

A Kereszténydemokrata Mozgalom jelenlegi parlamenti képviselői újrázhatnak, a Progresívne Slovensko még kivár az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban.

Európai Parlament
Fotó: TASR

Milan Majerský, a Kereszténydemokrata Mozgalom elnöke elmondta, a párt Országos Tanácsa februárban ül össze, itt véglegesítik a párt európai parlamenti képviselőjelöltjeinek listáját. A KDH jelenlegi EP-képviselői, Miriam Lexmann és Ivan Štefanec újra ott lehetnek a listán.

Lehet, hogy konzervatívnak és összetettnek tűnő rendszerünk van, de az biztos, hogy igazságos, mert a pártnak 6500 tagja van. Ezért az Országos Tanács állítja a listát. Nem próbálom meg megmondani, hogy Miriam Lexmann vezeti-e a listát, mert ezzel megsérteném a párt alapszabályát"

– mondta Majerský.

Michal Šimečka, a Progresívne Slovensko elmondta, ő maga biztosan nem indul, azonban a párt listáján párton kívüli szakembereket is szeretnének elhelyezni. A listáról január-február folyamán döntenek.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.