2020. július 27., 16:41

A Komenský Egyetem szerint sem felel meg a kormányfő szakdolgozata

A pozsonyi Komenský Egyetem vezetése, beleértve Michal Gregušt, a Menedzsment Kar dékánját is, egyetértett abban, hogy Igor Matovič kormányfő szakdolgozata nem felel meg a diplomamunkákkal szemben támasztott aktuális kritériumoknak, és nem felelt meg az 1998-ban érvényes követelményeknek sem. Erről az egyetem tájékoztatott a weboldalán.

Igor Matovič
Fotó: TASR

A hétfői találkozón részt vett Zlatica Plašienková, a Komenský Egyetem Akadémiai Szenátusának elnöke, valamint Ján Papula, a Menedzsment Kar prodékánja is.

A jelenlévők abban is egyetértettek, hogy a munkát nem szabadott volna védésre bocsátani.

Hozzátették: a plagizálás jelenségével az akadémiai közeg az egész világon küzd, egyetlen intézmény sem lehet teljesen „immunis” a problémával szemben. Az egyetem által július 16-án kiadott közlemény szerint folyamatos fejlesztésekkel igyekeznek elősegíteni a színvonalasabb forrásfeldolgozást és visszaszorítani a plágizálást. A nyilatkozatot a hétfői találkozó résztvevői is jóváhagyták, majd kijelentették, hogy ezzel lezártnak tekintik az ügyet.

Múlt héten megpróbálták leváltani a kormányfőt, többek között a diplomamunkájával kapcsolatban felmerült plágiumgyanú miatt. Az ellenzék által benyújtott bizalmatlansági indítványt a parlamentben csak 47 képviselő támogatta a jelen lévő 125-ből.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!