2020. június 20., 17:44

A képviselőnő cáfolja, hogy barátkozott Kočnerral

A sajtóban megjelent egy hír arról, hogy a Sme rodina (Család vagyunk) képviselője, Petra Krištúfková közelebbi kapcsolatban állt Marian Kočnerral.

Petra Krištúfková jacht
Fotó: Archívum
Petra Krištúfková

A képviselőasszony, akit a kormány családügyi megbízottjának neveztek ki a héten, határozottan cáfolja, hogy a jelenleg vizsgálati fogságban lévő vállalkozóval közelebbi kapcsolatban lett volna.

A mozgalom közleményében azt állítja, hogy képviselője Kočner feleségével, Karolína  Kočnerovával barátkozott. Az ő meghívására töltötte a nyarat 2009-ben  Kočnerék jachtján az Adriai-tengeren. Akkor  Kočner még mint üzletember szerepelt a szlovák sajtóban és senki sem sejthette, hogy milyen tevékenységet folytat. A most nyilvánosságra hozott, bizonyítéknak szánt felvételek is 2009-ben ezen a nyaraláson készültek. Krištúfková már nem emlékszik rá, hogy akkor Marian Kočner is ellátogatott-e a jachtra, de ennek egyébként sincs relevanciája.

A most napvilágra került felvételek  Kočner lányának számítógépéből származnak, amelyet a rendőrség egy razzia során foglalt le. Az inkriminált fotókat aztán az OCCRP nemzetközi újságíró szervezet bocsátotta néhány médium rendelkezésére. Ezeken a felvételeken  Kočner és Krištúfková nem szerepelnek együtt.

2015-ből vannak állítólag olyan hangfelvételek, amelyeken a vállalkozó és a képviselő valamilyen találkozót egyeztetnek, de Krištúfková azt állítja, hogy erre végül nem került sor és már öt éve nem látta a férfit.

Megosztás