lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2023. november 7., 18:36

A KDH beterjesztette Ľuboš Blaha leváltására vonatkozó indítványát

A KDH kedden beterjesztette Ľuboš Blaha (Smer-SD) parlamenti alelnök leváltására vonatkozó indítványát – jelentette be sajtótájékoztatóján Martina Holečková, a KDH frakcióvezetője. Az indítványhoz 40 támogató aláírást gyűjtöttek össze ellenzéki képviselőktől.

Lubos Blaha
Fotó: TASR

Az ellenzék azért kezdeményezi Blaha leváltását, mert parlamenti irodájában leakasztotta a falról Zuzana Čaputová államfő portréját, és Che Guevara képét tette a helyére, továbbá eltávolította az Európai Unió zászlaját, és erről videófelvételt tett közzé.

A KDH szerint ezzel dehonesztálta a köztársasági elnök intézményét, továbbá bírálja, hogy Blaha egy külföldi kommunista rezsim legradikálisabb megtestesítőjének a portréját rakta ki az irodájában.

„A viselkedése elfogadhatatlan, és az a demonstratív mód, ahogyan végrehajtotta, hogy mindenki számára világos legyen, nem pusztán valamiféle irodai takarításról van szó” – mondta Holečková. A mozgalom visszautasítja, hogy a szlovák parlamentet bármilyen összefüggésben együtt emlegessék Che Guevara nevével.

A KDH szerint a rendkívüli ülést november 14-én tarthatnák meg, mielőtt megnyitnák a kormányprogram jóváhagyásártól szóló parlamenti ülést.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.