cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. február 22., 12:40

A KDH alkotmányos válság kialakulásától tart a Btk. módosítása miatt

Az ellenzéki KDH alkotmányos válság kialakulásától tart a Btk. módosítása miatt, ezért hatályba lépésének elhalasztását javasolja – jelentette ki Milan Majerský parlamenti képviselő, a KDH elnöke.

Majersky
Fotó: TASR

„Attól tartunk, alkotmányos válság van kialakulóban, ez a lehető legrosszabb, ami az országgal történhet, mert egyes csoportok a módosítást fogják érvényesnek tartani, mások pedig megkérdőjelezik” – tette hozzá. A KDH ezért azt javasolja, hogy csak 2025. január 1-jén lépjen hatályba.

Még jobb lenne, ha a kormány megértené, hogy melléfogott, rossz úton indult el, és lehetőséget teremtene a tárcaközi egyeztetésre, mely során valóban alaposan ellenőrizni lehetne minden módosítási javaslatot”

– folytatta Majerský. Szerinte kerekasztalt kell összehívni az ügyben alkotmányjogászok, bírók és ügyvédek részvételével.

A kormány csütörtökön elfogadta, hogy a nemi erőszak és a szexuális visszaélések esetében maradjon az eddigi 20 éves elévülési idő. Emellett indítványozta, hogy a parlament gyorsított eljárásban fogadja el ezt a módosítást, és március 15-ei hatályba lépést javasol, tehát ugyanazt a dátumot, amikor az egész Btk-módosításnak kellene hatályba lépnie, melyet február 8-án fogadott el a parlament.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.