2021. augusztus 7., 17:40

A horvátok szigorúan ellenőrzik a belépőket

A horvát intézmények továbbra is szigorúan ellenőrzik az országba való belépés összes feltételét. A jelenlegi feltételek legalább augusztus 15 -ig, vagy további értesítésig lesznek érvényben. Erről tájékoztatta az utasokat honlapján a Szlovák Köztársaság Külgazdasági és Külügyminisztériuma.

horvat-hatar-hataratkelo-horvatorszag-autopalya-sajat.jpg

Szlovákiából érkezőknek a Horvátországba történő belépéskor érvényes úti okmányt vagy személyi igazolványt kell felmutatniuk (amelynek hazatérés idején is érvényesnek kell lennie).

Az érvényes EU digitális COVID -kártyával rendelkező utasok gond nélkül beléphetnek az országba.

Kivételesen engedik a belépés akkor, ha nincs digitális tanúsítványuk. Mindazonáltal bizonyítani kell 72 óránál nem régebbi negatív PCR -teszttel, 48 óránál nem régebbi gyors antigén -teszttel (RAT) (a mintavételtől számítva) a negativitást, illetve a vakcina megerősítésével vagy tanúsításával, vagy a betegség leküzdésének megerősítésével, vagy az egyetlen adag vakcina beoltásával. A lehetőség van a PCR vizsgálat vagy a RAT gyors antigén tesztelésre az országba érkezéskor, de saját költségén és önkéntes karanténban kell várni a teszt negatív eredményét.

Ha az antigén teszten (RAT) nem látszik a gyártóval és / vagy kereskedelmi név, a tesztet nem fogadják el hitelesnek a Horvát Köztársaságba való belépéshez. Minden említett tanúsítványt angol vagy horvát nyelvű változatban kell bemutatni

- emlékeztet külügyminisztérium.   

Horvátországba utazás előtt a minisztérium azt javasolja, hogy töltsék ki az online űrlapot, amely felgyorsítja a turisták ellenőrzését / a határátlépést. Ha az utasok nem töltik ki a nyomtatványt, akkor várakozással kell számolniuk Horvátországba való belépéskor.

A Horvátországon átutazóknak nem kötelesek önkéntes karanténba lépniük, amennyiben a beutazást követő 12 órán belül elhagyják az országot.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.