2023. március 10., 18:50

A Hlas felszólította Hegert, hogy oldja meg az egészségügy problémáit

Zuzana Dolinková, a Hlas-SD alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján felszólította Eduard Heger megbízott kormányfőt, hogy oldja meg az egészségügy problémáit, például anyagi támogatásra van szükségük a rendelőknek és teljesíteni kell a helyreállítási tervben kijelölt mérföldköveket.

Fotó: TASR
Összeomlófélben van a szlovákiai egészségügy. Kisvártatva feltehetően elérhetetlen lesz a páciensek számára az alkotmány által garantált szükséges, megfelelő és modern egészségügyi ellátás

– jelentette ki.

Dolinková tétlenséggel vádolja a kormányt, szerinte az egészségügy egyáltalán nem tartozik a prioritásai közé, megoldatlan a járóbeteg-ellátást végző rendelők helyzete, sok orvos továbbra is kivizsgálási díjat kér a betegektől.

Rámutatott, hogy kitolták a helyreállítási terv kisebb befektetési pályázatainak kiértékelési határidejét is, ezért magyarázatot vár Hegertől. Bírálta, hogy más projekteknél is csúszás van.

Dolinková szerint Zuzana Čaputová államfőnek mindenekelőtt az egészségügyi ágazaton kellene rajta tartania a szemét.

Heger felel ezért a tárcáért, és nyilvánvaló, hogy szétesik a kezei között

– tette hozzá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.