cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. március 28., 20:00

A Hlas cáfolja, hogy az SaS-szel és a PS-szel akarna kormányozni

Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke cáfolta, hogy az SaS-szel és a jelenleg parlamenten kívüli Progresívne Slovenskoval (PS) készül kormányt alakítani a választás után, az ilyen állításokat hazugságnak nevezte.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR
A Hlas a saját útját járja. Az ország nem mehet hátrafelé, előre kell tekintenünk”

– jelentette ki Pellegrini a közösségi hálón közzétett videófelvételen. Leszögezte, pártja nem akar olyanokkal szövetkezni, akik a jelenlegi káoszért felelősek.

Logikus, hogy ezek közé tartozik az OĽANO, vele végérvényesen kizártuk az együttműködést. Ugyanúgy elég nehezen tudjuk elképzelni az együttműködést Eduard Hegerrel, aki még ma is élő adásban rombolja az országot”

– tette hozzá keddi sajtótájékoztatóján a Hlas-SD elnöke. Mint mondta, nagy felkiáltójel villog az SaS neve mellett is, hiszen a párt még sosem bírt ki egy teljes ciklust egyetlen kormányban sem.

Pellegrini bírálta a megbízott kormányt és a koalíciót, mert nem fogadott el olyan törvényeket, amelyek mérsékelnék a drágulást és segítenének az embereken.

Hozzátette, hogy a pártjából Erik Tomáš törvényjavaslatot terjesztetett elő a július 1-jei nyugdíj-valorizációról, említette a Hlas-SD másik tervezetét is, mely szerint a szülő hozzájárulást kapna, ha helyszűke miatt nem tudja elhelyezni gyerekét az óvodában. A javaslat második olvasatba került, és Pellegrini visszautasítja Heger bírálatát, hogy nem rendszerszintű megoldásról van szó.

Pellegrini szerint a megbízott kormány fütyül az emberekre és csak a választási kampánnyal törődik. Szerinte a szeptemberi választásig leáll a törvényhozás, mert minden egyes parlamenti szavazás teljesen kiszámíthatatlan.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.