2023. január 12., 13:07

A Hlas arra buzdítja az állampolgárokat, vegyenek részt a népszavazáson

A Hlas-SD arra buzdítja Szlovákia polgárait, hogy vegyenek részt a január 21-ei népszavazáson.

Vajon eredményes lesz-e?
Illusztráció
Fotó: TASR

A TASR hírügynökséget Patrícia Medveď Macíková, a párt szóvivője tájékoztatta. Richard Raši, a párt alelnöke szerint

a kormány nem képes segítséget nyújtani az állampolgároknak, ezért szükség van a változásra.

Raši elmondta, az elmúlt három évben az országban káosz uralkodik. A rossz kormányzás és a gazdasági válság miatt a vállalkozók, az átlagemberek, de az önkormányzatok sem győzik kifizetni az egyre dráguló energiaszámlákat.

A politikus szerint

ebben a krízishelyzetben szükség van arra az alkotmánymódosításra, amely lehetővé teszi az előrehozott választások kiírását.

Raši szerint a kormány ahelyett, hogy az állampolgárok problémáit oldaná meg, a koalíción belüli veszekedésekkel van elfoglalva. Mint mondta, az állampolgárok nyolcvan százaléka nem bízik a kormányban.

A népszavazáson való részvételre a Socilasti.sk parlamenten kívüli párt is biztatja az állampolgárokat. A párt közleménye szerint a koalíción belüli káosz rendkívül árt az országnak. A szocialisták szerint az országban főleg a szociális kérdések nincsenek megoldva. Elmondásuk szerint a kialakult helyzetre nem feltétlenül az előrehozott választás jelenti a megoldást, de a jelenlegi helyzetben ez szükséges. A népszavazás idő pontja január 21-re van kiírva.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.