2021. szeptember 20., 16:18

A főügyész megvizsgáltatja az újságírók ellen indított eljárás megalapozottságát

Maroš Žilinka főügyész megvizsgáltatja, hogy megalapozott-e az eljárás, amelyet a rendőrség indított Monika Tódová és Konštantín Čikovský, a Denníka N két újságírója ellen.

Maroš Žilinka
Fotó: TASR

Tájékoztatta a TASR-t Dalibor Skladan, a főügyészség szóvivője.

Bizalmas adatok veszélyeztetésének gyanújával indult eljárás Monika Tódová és Konštantín Čikovský újságíró ellen, tájékoztatott a két újságíró lapja, a Denník N. A hírt Michal Szeiff pozsonyi kerületi rendőrségi szóvivő megerősítette a TASR-nek.
A főügyész szeptember 20-án utasította a pozsonyi (Bratislava) kerületi ügyészt a pozsonyi III-as számú járási rendőrkapitányság K. Č. és M. T. újságíró ellen indított eljárása törvényességének és megalapozottságának megvizsgálására

- tette hozzá a szóvivő.

A rendőrség bizalmas adatok bűnrészességben elkövetett veszélyeztetése miatt indított eljárást Monika Tódová és Konštantín Čikovský ellen. A Denník N azt írta, Peter Tóth védett tanú személyazonosságának felfedése miatt indult az eljárás, a Kuciak-gyilkossággal összefüggésben, Peter Tóth feljelentése nyomán.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.