2022. május 4., 14:33

A Fico-ügy egyik koronatanúja szerint Most-Hidas figurák is gyülekeztek a Pénzügyi Igazgatóság környékén

Daniel Čech, a Robert Fico és Robert Kaliňák ellen zajló nyomozás egyik "koronatanúja" szerint Bugár Béla, Jakab Elemér és Gál Gábor is rendre felbukkant a Pénzügyi Igazgatóság (Finančná správa) környékén, amelynek ő akkoriban helyettes vezetője volt - írja az aktuality.sk

Bugár Béla
Fotó: TASR

Az Aktuality szerint Čech a nyomozás során elmondta, a 2016-os választások után, amelyből a Smer-SD, SNS, Most-Híd koalíció jött ki győztesen, több alkalommal is jelezték a felettesei, hogy Most-Hidas jelöltek kerülhetnek a pénzügyőrség felelős pozícióiba. Čech szerint, bár megígérték neki, nem lesznek politikai jelöltek a hivatalában, nem így történt. 

Čech azt állítja, Gál Gábor, a Most-Híd igazságügyi minisztere többször is megkereste főnökét, František Imreczét, aki 2013 óta folyamatosan tájékoztatta Čechet a találkozóiról.

A Súmrak (Alkony) akcióban szerzett tanúvallomásokból kiderült, Čech szerint Gál gyakran látogatta Imreczét, több alkalommal a jelöltek személyéről is egyeztettel, csakúgy, mint Bugár Bélával vagy Jakab Elemérrel - állítja Čech. Az aktuality.sk nevet nem említ, de Čech állítólag a pozsonyi adóhivatal egyik korábbi igazgatónőjét is politikai kinevezettnek titulálta.

A lap megkereste a három volt politikust. Bugár  és Jakab tagadták, hogy a Most-Híd valaha jelölt volna bárkit is a Pénzügyi Igazgatósághoz, Gál Gábor szintén valótlanságnak nevezte Čech állításait, sőt, azt mondta éppen azért találkozott Imreczével, hogy megbeszéljék Čech kirúgását. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.