2024. április 21., 13:38

A faluba vezető egyetlen bekötőút földcsuszamlását sikerült lassítani

Az egykor színmagyar, mára már vegyes lakosságú Zoboralji településen, Zsérén sikerült lassítani a faluba vezető egyetlen bekötő út süllyedését.

Valaki csatornázott
Zsére - az egyetlen út
Fotó: Facebook/Zsére

Jelentős segítséget jelentett a betonárok építése, amely alapvetően lelassította a földcsuszamlást - tájékoztatott Nyitra Megye. A helyszínen folytatódik a hidrogeológiai felmérés az altalaj állapotának tisztázása érdekében. Ezt követően projektdokumentáció készül, amely javaslatot tesz az útjavítás technológiájára és módjára.

A Zsérére vezető 1663-as harmadosztályú, sérült út az egyetlen bekötőút a közel 1400 lakosú faluba. Március eleje óta a községben vészhelyzetet hirdettek, amelyet a Nyitrai Regionális Útügyi Igazgatóság és Karbantartó (RSÚC) a megyével együttműködve kezel. Az út jelenleg egyirányú, váltakozó üzemmódban, a forgalmat az út közepén keresztül vezetik. A forgalmat mobil jelzőlámpák irányítják.

Az úttal kapcsolatos problémák tavaly decemberben kezdődtek. Az önkormányzat szerint két szivárgó vízvezetéket találtak az úthiba helyszínén. Az RSUC büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.