2020. november 27., 16:30

A diákok teljes körű tesztelését nem tudják biztosítani

Branislav Gröhling oktatási miniszter a Szlovákiai Városok és Falvak Társulásának (ZMOS) képviselőivel folytatott megbeszélését követően kijelentette, hogy egyelőre nem tudják biztosítani a diákok teljes körű tesztelését.

Branislav Gröhling, Lukáš Baňacký
Fotó: TASR
Branislav Gröhling, Lukáš Baňacký

A ZMOS képviselője, Lukáš Baňacký Pozsony Lamacs városrészének polgármestere kifejtette, hogy az oktatási tárcával közösen arra keresik a megoldást, hogy legalább az iskolák egy releváns mintájában elvégezzék a tesztelést és kísérleti projekt keretében megnyissák az alapiskolák felsőtagozatait és a középiskolákat. A projekt kezdetének időpontja december 8., amennyiben sikerül teljesíteni valamennyi követelményt.

A miniszter szerint számos kérdésre keresik a választ, kezdve az önkéntességgel, az egészségügyi szolgáltatás biztosításán át a műszaki feltételek megteremtéséig. Azzal az eshetőséggel is számolni kell, ha a diákok szülei nem hagyják magukat önkéntesen tesztelni. A tárcavezető reméli, hogy november 30-ig mindezt sikerül tisztázni, amikor is a Központi Válságstáb elé szeretné terjeszteni az iskolák megnyitásával kapcsolatos elképzelését. A testületé lesz a végső döntés joga, és ez alapján nyitjuk meg az iskolákat, vagy továbbra is a jelenlegi módon folyik tovább az oktatás. Az egyetemeken a téli szemeszter végéig marad a távoktatás.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.