2021. február 2., 13:46

A Csemadok is kampányt indít a népszámlálás kapcsán

"2021 a népszámlálás éve Szlovákiában is. Mostani megszámláltatásunk azonban különbözik az előzőektől. Egy sor új kihívással kell szembenéznünk: megváltoztak a kérdések és a  népszámlálás teljes egészében elektronikusan zajlik. Eközben a kedvezőtlen járványügyi helyzet is súlyosbítja munkánkat" - írja közleményében a Csemadok.

Fotó: csemadok.sk

"Tudatosítania kell mindenkinek, hogy az elkövetkező évekre, éveinkre lesznek kihatással a mostani eredmények. Ezek tükrében kaphatunk támogatást a jövőben  kultúránkra, oktatásügyünkre. Több település magyar lakosságának az aránya 15 százalék alá csökkenhet, ami megszokott életünkön ronthat.'

A Csemadok Országos Elnöksége és a szövetség ifjúsági tagozata ezért kampányt indít a minél jobb eredmények eléréséért. A Csemadok tisztségviselői, de főként a Szövetségben aktív munkát végző fiatalok szólalnak meg a www.csemadok-hu.eu oldalon és a Csemadok Első kézből youtube oldalán, valamint a facebookon, a www.facebook.com/CsemadokElsoKezbol oldalon. A megszólalók arról beszélnek miként élik meg magyarságukat és miért tartják fontosnak  annak vállalását.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.