2022. augusztus 17., 18:53

A belügyminisztérium szerint Ficóék vádaskodnak

A belügyminisztérium határozottan visszautasítja a Smer-SD politikai vádaskodásait, ezek a kitalációk minden valóságalapot nélkülöznek – tájékoztatta a TASR-t a minisztérium állásfoglalásáról Zuzana Eliášová szóvivő.

fico
Fotó: TASR/AP

„A szóban forgó politikai párt elnöke nyilvánosan hazudik és tényként tálalja a kitalációit. A valóság azonban az, hogy a pártja jelöltjei tanúskodnak mindazzal kapcsolatban, ami a kormányzásuk idején zajlott, és aminek részese volt a Smer-SD” – közölte Eliášová.

Hozzátette, a belügyminisztérium többször leszögezte, hogy hosszú évek elteltével a rendőrség végre szabadon végzi a munkáját.

Ezt igazolja 17 jogerősen elítélt személy a párt kormányzása idejéből, továbbá kilenc ügyben 25 személy ellen emeltek vádat, másik 17 ellen folyik büntetőeljárás”

– sorolta a szóvivő.

A tárca emlékeztet, hogy Robert Fico és más személyek ellen büntetőeljárás zajlik bűnszervezet létrehozása miatt. „A bűnüldöző szervek megfélemlítése zajlik a részéről, a pártelnök úr folytatja azt, amit a múltban csinált” – tette hozzá Eliášová.

A minisztérium arra is rámutatott, hogy Fico tagadja például azoknak az aranyrudaknak a létezését, amiket Kajetán K., az Állami Tartalékalap volt vezetőjének széfjében találtak.

A büntetőeljárás megkérdőjelezését és hamis tények terjesztését a minisztérium a múltban történt súlyos ügyek elleplezésére tett kísérletnek tekinti”

– áll a minisztérium állásfoglalásában.

A Smer-SD szerdán feljelentést tett a Főügyészségen szabotázs gyanúja miatt a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) több nyomozója ellen.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.