2021. június 13., 16:08

A belügyminiszter nincs teljesen képben

Némely biztonsági egységnél hatalmi harcok dúlnak: az ügyészségnél, a rendőrségnél, de a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökségnél (NAKA) is egymás ellen dolgoznak bizonyos szervek, nyomozók vagy ügyészek. 

A miniszter nem tud mindent
Fotó: TASR/ma7
Milan Krajniak és Richard Raši

Ezt Milan Krajniak munka-, szociális és családügyi miniszter (Sme rodina) jelentette ki a TA3 hírtelevízió Politikában című vitaműsorában.

Véleménye szerint Roma Mikulec belügyminiszter nem kap megfelelő tájékoztatást a beosztottaitól.

Elvégre lehetetlen, hogy a rendőrfőkapitány olyasmit jelentsen ki, hogy ebben az államban senkit sem lehet meggyanúsítani kizárólag egy bűnbánást tanúsító elkövető vallomása alapján, miközben legalább három ügyben, Vladimír Pčolinský esetét nem számítva ez megtörtént"

- jegyezte meg. Hozzátette, hogy Pčolinskýval már évek óta jó barátságban van.

A továbbiakban arról beszélt, fontos, hogy egyetlen ügyet se söpörjenek a szőnyeg alá, ugyanakkor mindenkit egyformán kell elbírálni. 

Az elképzelhetetlen, hogy a NAKA az egyik esetben kéri a titoktartás feloldását, Pčolinský úr esetében viszont nem kéri. Az egyik esetben egyetlen bűnbánó vallomása alapján a rendőrség berúgja az ajtót, más esetben viszont nem"

- mondta Krajniak.

Richard Raši besorolatlan képviselő (Hlas-SD) úgy látja, hogy a biztonsági erők legmagasabb beosztású tisztviselőinek felelősségre vonása annak az eredeménye, hogy felhívták a figyelmet a rendőrség és az ügyészség lehetséges törvénysértő eljárásaira. Ennek lenne az eredménye szerinte Mikulec távozása a belügyminisztérium éléről.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.