2024. március 24., 15:36

A belügyminiszter a kormánypártok szavazóira számít a második fordulóban

Ahhoz, hogy a kormánykoalíció folytassa, az elnökválasztás második fordulójában az összes kormánypárti választónak el kell menni szavazni – jelentette ki a TA3 televízió vasárnapi politikai vitaműsorában Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter. Megismételte, hogy Peter Pellegrini a legjobb jelölt, Ivan Korčok megválasztása pedig a kormánykoalíció szétverésének kezdete lenne. Branislav Gröhling, az SaS elnöke mini parlamenti választásnak nevezte a második fordulót.

Finomítana
Matúš Šutaj Eštok
Fotó: TASR

Šutaj Eštok elmondta, a következő két hetet az összes választója mobilizálására használja fel a kormánykoalíció, azokra a régiókra is jobban akar figyelni, ahol az első körben Korčok nyert, és a magyar választók támogatását is el akarja nyerni. Visszautasította, hogy előzetes megállapodásokat kötöttek, mert „az államfőválasztás nem arab bazár és kupeckedés”. Gröhling fontosnak tartja, hogy Korčok a magyar választókat is megszólítsa, és a magyar közösség is kinyilvánítsa az akaratát.

A SaS elnöke szerint durva dezinformációs kampány indul Korčok ellen, ellenfelei semmitől sem fognak visszariadni. Ezért az SaS-nek is harcolnia kell a nyilvánosság félrevezetése ellen. A belügyminiszter azzal reagált, többet fognak beszélni arról, kicsoda Korčok, de nincs szükség rá, hogy bármit kiötöljenek, elég a tényeket sorolni.

Šutaj Eštok szerint a várakozásoknak megfelelő eredmény született, a két esélyes jutott a második fordulóba, elégedett azzal, hogy Pellegrini megküzdhet az elnöki palotáért. Gröhling azt mondta, a várakozásuknak megfelelően Korčok bejutott a második fordulóba, és ez azt igazolja, az emberek számára nem közömbös, hogy ki áll majd az ország élén.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.