2022. augusztus 10., 15:08

A becsvágyó megyefőnök hatodszor is nekifut a választásoknak

Nyitra megye jelenlegi főnöke, Milan Belica szerdán bejelentette, hogy hatodszor is megméretteti magát az őszi helyhatósági választásokon.

Hatodszor is nekifut
Milan Belica
Fotó: TASR

Belica 2001 óta folyamatosan irányítja Nyitra megye önkormányzatát és most úgy döntött, hogy ismét megpályázza a tisztséget.

Úgy tűnik, kedveli a kihívásokat, mert indulását a jelenlegi bonyolult helyzettel, a forrongó társadalmi és gazdasági viszonyokkal indokolta. Emlékeztetett arra, hogy hasonló időszakokban már korábban is sikeresen irányította a megyét, józanul gazdálkodtak a pénzekkel, kellő tartalékokkal rendelkeznek, így megvan minden esély arra, hogy sikeresen túljutnak a jelenlegi válságos helyzeten is.

További részleteket egyelőre nem árult el, de jelezte, hogy hamarosan bemutatja programját.

A regnáló megyefőnökön kívül még öten jelezték indulási szándékukat.

Martina Holečková mögött kilenc jobboldali párt sorakozott fel. A Hlas-SD színeiben a zömében magyarok lakta Udvard község jelenlegi polgármestere, Branislav Becík szeretné elnyerni a tisztséget. A Kotleba féle ĽSNS jelöltjeként Milan Španír jogász és szakszervezeti funkcionárius száll ringbe, a Szövetség a megye jelenlegi alelnökét, Csenger Tibort indítja, míg függetlenkét vállalná a megmérettetést Martin Kusenda, a nyitrai Karol Spišák Öregszínház igazgatója.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.