A bazini szociális otthonban 47 fertőzöttet találtak, hét embert ápolnak kórházban

Frissítve: 21:45
2020. április 13., 16:32
ma7 | TASR

Unásig ismételt, de nagyon fontos megállapítás, hogy az új koronavírus különösen az idős emberekre veszélyes. Aggodalomra ad okot tehát a hír, hogy a betegség megjelent egy bazini idősek otthonának lakói közt.

Fotó: TASR

A TASR azt írja, az otthonban élő idősek közül hét embert kellett kórházba szállítani, négyüknél már igazolták a vírus jelenlétét. Mindnyájukat a pozsonyi Egyetemi Kórházban. Az intézmény szóvivője, Eva Kliská elmondta:

Egyiküket gépi lélegeztetés mellett ápolják, hárman relatíve stabil állapotban vannak, de állandó orvosi felügyeletet igényelnek.

A kórház munkatársa hozzátette, tekintettel a betegek korára, egészségi állapotuk bármely pillanatban rosszabbodhat. Három idős ember teszteredményeire még várni kell.

A TASR néhány perccel ezelőtt közölte, 47 fertőzött embert találtak az idősek otthonában, köztük alkalmazottakat és lakókat egyaránt. Az otthon 78 lakóját és 25 munkatársát tesztelték.
Pozsony megye elnöke, Juraj Droba közölte, az otthon megmaradt személyzete a következő napokban nem megy haza, ők is ott alszanak majd az épületben a bentlakókkal, akiket időközben elkülönítettek, mindegyikük külön szobát kapott. Marek Krajčí, egészségügy-miniszter időközben kijelentette, minden jel arra utal, már napokkal ezelőtt megjelentek egyeseknél a COVID-19 tipikus tünetei.

Kövesse facebook oldalunkat is!