2021. szeptember 9., 15:26

25 évet kaptak a brutális gyilkosságért

A Lefgfelsőbb Bíróság döntése értelmében 25 év fegyházbüntetést kapott Ján Moncoľ és Michaela Krajčová, akik 2018 januárjában brutálisan meggyilkoltak a csehországi Písek közelében egy házaspárt.

Negyed század
Fotó: Archívum
Michaela Krajčová és Ján Moncoľ

A gyilkosokat korábban már egy cseh bíróság 27, illetve 28 év börtönre ítélte. A vádlottak kérvényezték, hogy büntetésüket Szlovákiában töltsék ki.

Az ügyet a trencséni kerületi bíróság újratárgyalta és jóváhagyta a cseh bíróságok döntését

A fellebbezés nyomán az esettel a Legfelsőbb Bíróság foglalkozott és arra a megállapításra jutott, hogy a trencséni megyei bíróságnak abban hibázott, hogy tudomásul vette a cseh bíróság döntését, noha Szlovákiában a maximális büntetés csak 25 év.

A Legfelsőbb Bíróság csütörtöki határozata értelmében a két tettest most 25 év fegyházbüntetésre ítélték, a legszigorúbb őrizeti feltételek mellett. Az ítélet jogerős.

A Písekhez közeli Jamno településen élő házaspár korábban szinte lányaként nevelte Michaela Krajčovát, aki tudott arról, hogy nevelőszüleinek komoly megtakarításuk van. Ismerősével közösen elhatározták, hogy megszerzik a kb. 400 ezer cseh koronát, még gyilkosság árán is. A férfit 25 késszúrással ölték meg, feleségét pedig nyakon szúrták, átvágva az útőerét.

A tettesek ezt követően Szlovákián keresztül egészen Romániáig szöktek, ahol a rendőrök elfogták őket.

A cseh bíróságok a bűncselekményt igen brutálisnak minősítették, ezért hoztak szigorú ítéletet, amelyet a Cseh Legfelsőbb Bíróság is megerősített. A gyilkosok felkerültek a Csehországban legszigorúbban megbüntetett szlovákok listájára is.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.