2022. június 9., 09:32

154 millió euró értékű katonai támogatást nyújtott eddig Szlovákia Ukrajnának

Szlovákia eddig mintegy 154 millió euró értékű katonai támogatást nyújtott Ukrajnának. A Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszterrel folytatott telefonbeszélgetés alkalmával ukrán kollégája, Olekszij Reznyikov megköszönte Szlovákia segítségét - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Martina Kovaľ Kakaščíková, a védelmi minisztérium szóvivője.

jaroslav nad
Fotó: TASR/AP

Reznyikov nagyra értékelte a hajlandóságot a további segítségnyújtásra, valamint a konstruktív tárgyalásokat. Ezek eredményeként a múlt héten nyolc darab Zuzana 2 önjáró löveg megvásárlásáról szóló szerződést kötöttek. A gyártó, a védelmi minisztériumhoz tartozó Konštrukta-Defence állami részvénytársaság rövidesen befejezi az Ukrajnának szánt első tarackágyúk gyártását - közölte a szóvivő.

Reznyikov miniszterrel Ukrajna aktuális szükségleteiről egyeztetünk, amelyek a helyzet alakulásától függően változnak. Keressük a lehetőségeket és a módját annak, hogy eleget tegyünk ezeknek a kéréseknek, de a legfontosabb az országunk valós lehetőségeinek kölcsönös figyelembe vétele"

- mondta Naď. A miniszter úgy fogalmazott, Ukrajna biztos lehet Szlovákia őszinte segítő szándékában.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.